Call us

Welkom bij Ariadne-Eureka


In een tijd, waarin algemeen menselijke waarden overbodig lijken en normen steeds meer vervagen, waar de vervreemding tussen mensen steeds groter wordt, past het wel even stil te staan bij de rol van kunst en cultuur.

"Zolang wij de economische dwangneurose als eerste maatstaf blijven hanteren voor onze levensverwachtingen, blijft er hoogstens wat ruimte voor de cultuur van het entertainment", dixit intendant Luc Vanackere.

Verdoofd door de welvaartsmaatschappij leven we vaak te gehaast, te druk en tezelfdertijd te meegaand, te zacht: de zoektocht naar een eigen visie blijft vaak achterwege. Clichés beheersen ons leven. Hierin schuilt het gevaar dat we slechts nog een karikatuur zijn van onszelf. Via de dans kunnen we ons bevrijden van die clichés: dan geven we ruimte aan verbeelding, dan hervinden we onze oorsprong en komt de volstrekte unieke persoonlijkheid die ieder van ons heeft compleet tot zijn recht.

Graag wil ik jonge mensen vormen in functie van een kunst die fascineert, uitdaagt, raakt, kwetst... Bovenal wil ik hen laten delen in de vreugde die ikzelf aan de dans beleef. Waar een mens gelijk op welke manier zijn creatieve mogelijkheden begint te ontdekken, wordt hij onvermijdelijk geconfronteerd met zichzelf. Hij leert zijn mogelijkheden, maar ook zijn grenzen kennen en verleggen. Dit vergt uiteraard een grote inzet tot zelfonderzoek. Maar vanuit die zelfkennis kan hij groeien in zijn bewustzijnswording en kan hij ongekende terreinen in zichzelf ontdekken en naar buiten brengen.

Linda Demeulemeester

Nieuwtjes

Lessen 2021-2022


Inschrijven voor 2de semester (18 weken) kan vanaf maandag 03 januari 2022.

De lessen starten op maandag 10 januari 2022.

Indien lessen worden geannuleerd wegens corona worden zij terug betaald met aftrek van lessenbeheer en verzekering.

Belangrijk:

Via "uurrooster" zie je het volledige aanbod - Door te klikken op jouw klas verschijnen meteen de lesdata.
 Via "inschrijven" kan je jouw lessen kiezen waaraan je wenst deel te nemen.

De dans
voor iedereen

Wil jij ook deelnemen aan een van onze lessen maar heeft u nog vragen?

Blijf hier
up-to-date

naam 
voornaam 
email 
 Ja, ik ga akkoord met de privacy en algemene voorwaarden
Ariadne-Eureka

Linda Demeulemeester

Pastoor Verrieststraat 103
8570 Ingooigem
0478/26 77 01
info@ariadne-eureka.be

Volg ons


       
All rights reserved - Ariadne-Eureka - algemene voorwaarden - privacy policy
edit afsluiten